Robinsonlisten – Sådan slipper du for telefonsælgere

Er du træt af at tage telefonen kun for at finde ud af, at det er en telefonsælger, der sidder i den anden ende? Hvor velmenende telefonsælgere end kan lyde, så har de altid en mere eller mindre skjult agenda. I længden kan det blive meget trættende at blive forstyrret i hverdagen, især når tilbuddene, som telefonsælgerne kommer med, er komplet irrelevante for dig.

Vil du gerne slippe for ligegyldig telemarketing, som faktisk bare er spild af din tid, så er der heldigvis en løsning på problemet. Man kan nemlig tilmelde sig den såkaldte Robinsonliste. Det er nemt og tager under 5 minutter at tilmelde sig. Du kan med fordel gøre det med det samme, så du fremover slipper for forstyrrende telefonsalg.

Tilmeld dig robinsonlisten med det samme herunder, og bliv snart fri for telefonsælgere og reklamer.

Sådan tilmelder du dig robinsonlisten

1. Du går ind på denne side – borger.dk og vælger din kommune
Tilmeld Robinsonlisten 1
2. Ved punktet “Tilmeld eller afmeld direkte markedsføring (Robinsonlisten)” trykker du på “Start →”
3. Så trykker du på videre, evt. vælger kommune hvis du ikke har gjort det i step 1.
Tilmeld Robinsonlisten 2
4. Så kommer du til en side hvor du skal logge ind med dit NemID.
Tilmeld Robinsonlisten 3
5. Når du er logget ind med NemID, så kommer du til nedenstående side, her trykker du næste.
Tilmeld Robinsonlisten 4
6. Kryds af i feltet med “Markedsføringsbeskyttelse” og tryk næste.
Tilmeld Robinsonlisten 5
7. Så trykker du på bekræft for at bekræfte din anmodning om markedsføringsbeskyttelse og tilmelding til Robinsonlisten.
Tilmeld Robinsonlisten 6
8. Når du har trykket bekræft, kommer du til kvitterings-siden hvor du kan se din bekræftelse på den tilmelding til Robinsonlisten.
Tilmeld Robinsonlisten 7

Når du har tilmeldt dig, kan der gå op til tre måneder, før du er synlig på robinsonlisten. Det skyldes at listen kun opdateres hvert kvartal, men så snart du er tilmeldt, står du på listen indtil du selv vælger at melde dig fra. Hvis du vil have din adresse og dit telefonnummer beskyttet, skal du henvende dig til hhv. Post Danmark og dit teleselskab.

Hvis du gerne vil framelde dig reklamer, så kan du læse vores artikel “Reklamer nej tak“.

Robinsonlisten – Hvad er det?

Robinsonlisten er en liste, du privat kan stå på, hvis du ikke ønsker at blive ringet op af virksomheder, og hvis du ikke ønsker at modtage den post, hvorpå der står dit navn og din adresse. Før en virksomhed kan tage kontakt til en privatperson, skal de nemlig tjekke Robinsonlisten og sikre sig at den pågældende person ikke står på listen, før de må kontakte vedkommende.

Hvis det skal være slut med telefonsælgere og ubrugelige reklamer i postkassen, er det derfor en god ide at tilmelde dig robinsonlisten.

Der er dog undtagelser til robinsonlisten

Selvom man står på robinsonlisten er der dog stadig en række undtagelser for typer af virksomheder, som altså gerne må kontakte dig privat, selvom du er på listen. Det gælder bl.a. velgørende organisationer og politiske partier samt analyseinstitutter.

Står du på robinsonlisten, men modtager du stadig en masse reklamer i postkassen? Så kan det skyldes at du ikke er tilmeldt nej tak-ordningen. Robinsonlisten dækker nemlig KUN de reklamer, som er personligt adresseret til dig (der står altså navn og adresse på).

Hvis du også vil slippe for de upersonlige reklamer og/eller ugeaviser, skal du tilmelde dig reklamer nej tak-ordningen. Du kan læse mere om, hvordan du gør og hvilken ordning du skal vælge lige her.

Bliver du kontaktet i forbindelse med din virksomhed, skal du kigge på reklamebeskyttelse af dit firma.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan slipper jeg for telefonsælgere?

Du kan nemt slippe for opkald fra telefonsælgere ved at tilmelde dig Robinsonlisten. Står du på robinsonlisten, må virksomheder nemlig ikke kontakte dig i markedsføringsøjemed.

Hvad er Robinsonlisten?

Robinsonlisten er en liste over personer, som ikke ønsker at blive kontaktet uopfordret af virksomheder, hverken telefonisk eller ved fysisk post. Hvis du er tilmeldt robinsonlisten, slipper du derfor for opkald fra telefonsælgere mfl.

Hvordan tilmelder jeg mig Robinsonlisten?

Du kan tilmelde dig Robinsonlisten på borger.dk. Log ind med NemID og tilmeld dig listen ved navn Markedsføringsbeskyttelse.