Reklamer nej tak

Den komplette guide til helt at slippe for, eller skræddersy, forskellige typer af reklamer

Vi lever i en tid, hvor reklamer og sælgere følger os uanset hvor vi bevæger os. Uanset om det er i den fysiske verden, på vores privatadresse, når vi går i det offentlige rum, ser TV eller er online. Vil du gerne reducere, eller selv udvælge hvilke typer af markedsføringsmæssige tilbud du modtager? Så er der heldigvis hjælp at finde. I denne guide viser vi 4 forskellige metoder du kan anvende, uanset om det er som privatperson eller selvstændig virksomhedsejer.

1. Reklamer nej tak ordningen

“Reklamer – Nej tak” ordningen består af små klistermærker, som du skal sætte på din postkasse. Når du tilmelder dig “Reklamer – Nej tak” ordningen, sikrer du dig imod at modtage husstandsomdelte reklamer, som eksempelvis tilbudsaviser. Du vil dog stadig modtage gratisaviser. Derfor kan du enten nøjes med at fravælge husstandsomdelte reklamer, eller du kan fravælge både husstandsomdelte reklamer og gratisaviser. Du tilmelder dig ordningen her. 

Ønsker du selv at vælge, hvilke reklamer du får leveret?

Så er der en variant af reklamer nej tak ordningen der hedder NejTak+. Her kan du selv bestemme hvilke tilbudsaviser og reklamer du ønsker at modtage i din postkasse. Se mere eller tilmeld dig her

Ønsker du i stedet at læse tilbudsaviserne digitalt?

Et stort antal danskere er trætte af at få leveret kilovis af husstandsomdelte reklamer i deres postkasse. Mange ville i stedet foretrække at få digitale reklamer med gode tilbud. Vi står midt i et stort skifte fra trykte reklamer til digitale reklamer. 

Branchen har lyttet til dette, og derfor er det nu muligt at se de normale trykte udgaver af tilbudsaviserne i digitale versioner. Du kan se butikskædernes tilbudsaviser samlet her

Reklamernejtak

2. Robinsonlisten - slip for alle henvendelser på din postadresse

Robinsonlisten er et register over privatpersoner eller enkeltmandsvirksomheder, der ikke ønsker henvendelser i markedsføringsøjemed på deres postadresse, hvor deres navn og adresse er skrevet udenpå samt telefonopkald fra telesælgere. Den dækker både post, e-mail og telefon. 

Er du interesseret i at læse mere om robinsonlisten, og hvordan du tilmelder dig? Så se vores guide her

3. AdBlock: reklamer nej tak online

Er du træt af banncerannoncer, der konstant popper frem og sænker indlæsningshastigheden, når du er online?  

Så er AdBlock svaret på dit problem. Denne gratis udvidelse, til den populære internetbrowser Google Chrome, blokerer reklamer overalt på internettet. Der findes flere forskellige, men AdBlock er den mest kendte og populære med over 200 mio. downloads. 
Med den slipper du for reklamer på YouTube, Facebook og alle andre steder på internettet. 

Desuden er den tilgængelig til iPhone, Safari og Opera. Du finder den her

3. Reklamebeskyt din virksomhed

Når du reklamebeskytter din virksomhed betyder det, at din virksomheds registrerede oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR på Virk) ikke må anvendes af andre til uopfordrede henvendelser. Telefonsælgere må derfor ikke længere ringe dig op, og virksomheder må ikke sende mails til dig, uden at du selv har givet samtykke til det først. 

Ved at være reklamebeskyttet kan du begrænse uopfordrede henvendelser til din virksomhed. Reklamebeskyttelsen gælder dog kun i forhold til oplysninger, der hentes i CVR-registret. Det vil sige at hvis der fremgår oplysninger om din virksomhed andre steder, såsom på nettet, er disse oplysninger ikke omfattet af reklamebeskyttelsen. De fleste virksomheder har i dag en hjemmeside med kontaktinfo, og dermed må telefonsælgere gerne ringe dig op ifølge loven, på trods af at du er reklamebeskyttet. 

Derfor har vi skabt  et digitalt reklamer nej tak mærkat til virksomheder med hjemmesider. 

Mange erhvervssælgere undersøger nemlig din hjemmeside, og dit koncept, inden de ringer dig op. Når sælgeren opdager mærket, vurderer han formentlig at han spilder sin tid her, da du synligt viser at du ikke ønsker henvendelser i markedsføringsøjemed. 

Ordningen er gratis og for alle virksomheder som er reklamebeskyttede. Du skal blot indsætte mærket på din hjemmeside og registrere dig på listen. Hvis du er i tvivl om hvordan man reklamebeskytter sin virksomhed, så finder du vores guide her

Deltag hvis du vil slippe for telefonsælgere ved synligt at vise at de spilder sin tid her! 

reklamebeskyttelse-hvid

Bliv reklamebeskyttet og få dit eget digitale "Reklamer - nej tak"

Før du ansøger skal du sikre dig:

  • At din virksomhed er reklamebeskyttet i CVR-registret – Du kan finde en guide til hvordan her.
  • At mærkatet er korrekt indsat på din side, inklusiv link – Mærket kan du finde her.

Som tilmeldt får du:

  • Ret til at bruge mærkatet på din side.
  • Optagelse på listen over reklamebeskyttede virksomheder.