Cvr registeret

CVR registeret og CVR nummer – Hvad er det og hvordan får man et?

Hvad er et CVR nummer?

CVR står for det Centrale Virksomhedsregister, og svarer til at din virksomhed har et CPR-nummer. Det er virksomhedens identifikationsnummer og alle oplysninger om virksomheden tilknyttes dette nummer.

Som udgangspunkt skal alle virksomheder i Danmark have et CVR-nummer, der er dog enkelte undtagelser, eksempelvis hvis virksomheden har mindre end 50.000 kroner i årlig omsætning.

Hvad er CVR registeret?

CVR registeret er ligesom CPR registeret, et opslagsværk, men blot over virksomheder. Du kan slå en virksomhed op og se deres adresser, antal ansatte og meget mere. Har du selv en virksomhed, kan du naturligvis også tjekke dine egne oplysninger og opdatere dem på data.virk.dk.

Med et CVR nummer kan der tilknyttes en NemKonto til erhverv og du får adgang til din Digitale Post til din virksomhed. Mest centralt er CVR-nummeret dog i den henseende, at det identificerer din virksomhed, nøjagtig ligesom dit CPR-nummer identificerer dig som person. CPR står for Det Centrale Personregister og samler således på informationer om de personer, der er registrerede, dvs. folk med dansk statsborgerskab.

CVR-registreret har tilsvarende formål, blot gældende for virksomheder.

Cvr registeret

Tjek eller find CVR nummer

Hvis du vil søge efter en virksomheds CVR nummer eller tjekke et CVR nummer, så kan du kan slå op her, og se adresser, antal ansatte og meget mere. Har du selv en virksomhed, kan du naturligvis også tjekke dine egne oplysninger og opdatere dem på data.virk.dk.

Hvordan opretter man et CVR nummer?

Du kan få et CVR nummer enkelt og nemt lige her.

Her skal du logge ind med dit NemID, hvorefter du skal vælge, hvilken type virksomhed du vil oprette CVR nummer for. Du kan bl.a. vælge mellem enkeltmandsvirksomhed, personlig mindre virksomhed, forening, fond, ApS, I/S og mange flere. Det er naturligvis afhængigt af, hvilken slags virksomhed du driver.

Hvad koster det at oprette et CVR nummer? Er det gratis?

Prisen for at oprette et CVR nummer afhængig af, hvilken selskabsform du har brug for. Men en personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller en enkeltmandsvirksomhed er gratis at oprette.

Er du i tvivl om hvilken virksomhedsform du skal vælge? Så kan du bruge Virksomhedsguidens guide til valg af virksomhedsform.

Hvornår skal man have et CVR nummer?

Hvis virksomheden ikke omsætter for mere end 50.000 kr. på årlig basis, er det valgfrit, om du vil registrere din virksomhed. Omsætter den derimod for mere, er det lovpligtigt at have et CVR-nummer, da du i så fald også skal momsregistrere din virksomhed.

Der dog en række fordele ved at have et CVR nummer, blandt andet troværdighed overfor dine samarbejdspartnere, og at du kan trække dine udgifter fra i SKAT.

CVR nummer uden at være momsregistreret

Hvis du ikke omsætter for mere end 50.000 kr. på årlig basis, kan du vælge at registrere en personligt ejet mindre virksomhed. Her får du et CVR nummer, men uden at være forpligtet til at indberette moms, det betyder at du kan sælge billigere til dine kunder, da du ikke skal indkræve moms. du kan dog ikke trække moms fra på de ting du køber.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad står CVR for?

CVR står for det Centrale Virksomhedsregister og svarer til at en virksomhed har et CPR-nummer

Hvad er et CVR nummer?

Et CVR-nummer er en virksomheds identifikationsnummer, på samme måde som CPR er det for privatpersoner.

Hvem skal have et CVR nummer?

Det er lovpligtigt for alle danske virksomheder at momsregistrere sig, hvis man forventer en omsætning på mere end 50.000 kr. årligt.

Hvordan får jeg et CVR nummer?

Du oprette et CVR nummer og din virksomhed på virk.dk.

Hvad koster et CVR nummer?

Et CVR nummer koster noget, alt afhængigt af, hvilken selskabsform du skal have CVR nummer til. PMV og enkeltmandsvirksomhed er dog gratis.

Hvordan finder jeg et CVR nummer?

Hvis du vil søge efter en virksomheds CVR nummer eller tjekke et CVR nummer, så kan du kan slå det op på cvr.dk