Reklamebeskyttelse af virksomhed

Hvad betyder reklamebeskyttelse i CVR?

Når du reklamebeskytter din virksomhed i CVR-registeret, betyder det at din virksomheds registrerede oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR på Virk), ikke må anvendes af andre til uopfordrede henvendelser.

Telefonsælgere må derfor ikke uopfordret ringe dig op i markedsføringsøjemed. Virksomheder må heller ikke sende uopfordrede mails, uden at du selv har givet samtykke, dette er uagtet om du er reklamebeskyttet eller ej.

Ved at være reklamebeskyttet kan du reducere uopfordrede henvendelser til din virksomhed.

Reklamebeskyttelsen gælder dog kun i forhold til oplysninger, der hentes i CVR-registret. Det betyder, at hvis virksomhedens oplysninger fremgår andre steder, såsom på nettet, eller din hjemmeside, så er disse oplysninger ikke omfattet af reklamebeskyttelsen.

De fleste virksomheder har i dag en hjemmeside med kontaktinfo, og dermed må telefonsælgere gerne ringe dig op ifølge loven, selvom du er reklamebeskyttet.

Reklamebeskyttelse gælder kun dit CVR-nummer, henvender sælgerne sig på telefon og ringer til dig som privatperson, så skal du i stedet kigge på Robinsonlisten.

Min virksomhed modtager henvendelser, selvom jeg er blevet reklamebeskyttet?

Da reklamebeskyttelsen kun omfatter de oplysninger der er i CVR-registret, og ikke oplysninger andre steder fra. Vil der ofte være en overgangsperiode efter du har tilmeldt dit CVR reklamebeskyttelse, hvor din virksomhed i en periode stadig vil blive kontaktet uopfordret på trods af din registrering.

Det nemlig kan tage måneder før sælgernes telefonlister bliver opdateret med ændringen, og i mellemtiden er det ikke ulovligt at ringe dig op.

Årsagen til dette er, at reklamebeskyttelsen kun gælder de informationer, der videregives efter, at virksomheden er blevet reklamebeskyttet. Stopper reklamehenvendelserne dog ikke, bør du i første omgang meddele sælgeren om at du er reklamebeskyttet, hvilket langt de fleste vil acceptere, hurtigt undskylde og slette dig fra listen.

Er det stadig et problem, kan man melde virksomhederne til politiet, da det er ulovligt og kan straffes med bøde, til dem der overtræder reklamebeskyttelsen.

Hvordan reklamebeskytter jeg min virksomhed?

For at undgå denne overgang er det optimalt at få reklamebeskyttet sin virksomhed fra start, når du registrerer din virksomhed.

Siden du læser om reklamebeskyttelse, kan vi med rimelighed antage, at det ikke er tilfældet.

Men frygt ej, du kan altid reklamebeskytte din virksomhed eller enkelte produktionsenheder (p-enheder) på et senere tidspunkt. Det gøres ved at “ændre virksomhed” via dette link på virk.dk og gøre følgende:

  1. Tryk “start”
  2. Log ind med dit NemID
  3. Godkend betingelser for brug
  4. Søg efter dit CVR-nummer
  5. Tryk på “ændre virksomhed”
  6. Klik på “Rediger” ud for virksomhedsoplysningerne, eller den ønskede p-enhed, for at redigere dine stamdata
  7. Kryds af i feltet “der ønskes reklamebeskyttelse i CVR”
  8. Vælg “ændringsdato” og fortsæt til du har modtaget en kvittering for din indberetning

Stamoplysningerne er stadig offentlige

Oplysningerne er fortsat offentligt tilgængelige i CVR på Virk, men det fremgår, at virksomheden er reklamebeskyttet.

Du kan vælge at fjerne dit telefonnummer og mailadresse fra virksomhedens stamdata, så de ikke bliver vist i CVR på Virk. Adressen er obligatorisk og kan ikke fjernes.