Spar penge på el 

De mørke timer er blevet længere, og de varme trøjer skal findes frem. Det betyder, at det er blevet tid til at skrue op for varmen og lamperne i hjemmet skal tændes. Begynder du allerede at frygte at en stor elregning tikker ind? Læs med her og få tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på el.  

Husk at slukke for stikkontakten  

Når man går rundt i sit hjem, kan man hurtigt få trykket på stikkontakten i flere rum uden at huske at slukke dem igen. Et lille simpelt greb vil være at slukke lyset, hver gang du forlader et rum. Derudover er det også en god idé at udnytte dagslyset i løbet af dagen. Hvis du skal arbejde hjemmefra, så bliv opmærksom på, hvor i huset der er det bedste lysindfald i løbet af dagen, fremfor at du sætter dig på dit mørke hjemmekontor, der kræver belysning. Det er også vigtigt at slukke for ting såsom tv’et og spillekonsollen – og det er ikke nok at nøjes med at sætte det på standby.  

Fyld vaske- og opvaskemaskinen op 

Måske har du tidligere, uden at tænkte over det, sat vaske- og opvaskemaskinen i gang, selvom de ikke har været helt fyldte. Hvis du vil spare på strømmen, er det godt at vænne sig til at fylde dem helt op og dermed vaske mindre. Dog ikke for fyldt, da det forlænger tørretiden og energiforbruget. Forsøg også at vælge et normal- eller strygelet program, der har lav vandstand. Finvaskprogrammer har højvandstand og bruger derfor mere vand. Det er også en god idé at vaske ved lav temperatur, for du sparer faktisk cirka 50 procent af energiforbruget ved det simple råd. Tørretumbleren sluger også el, derfor bør du tørre dit tøj ude, hvis det er muligt.

Spar penge for få penge 

Køb en elspareskinne til under 100 kr. og spar penge hver dag. Den slukker automatisk alle elektroniske apparater, der benyttes sammen med en computer eller et tv. På den måde behøver du ikke at holde øje med, om du har husket at slukke højtaleren eller printeren. En nem og afslappende måde at spare penge på.  

Udskift de gamle husholdningsapparater  

En stor el-sluger er de gamle husholdningsapparater. Hvis du skal ud at købe en ny opvaskemaskine, så er det en god idé at have fokus på energiforbruget. Derfor bør du ikke hoppe i med begge ben og vælge den billigste. Den er måske ikke den billigste på sigt, når du modtager elregningen. Du skal derfor have energimærkningerne for øje, når du begiver dig ud og køber husholdningsapparater. A+++ står for det laveste energiforbrug, mens G står for det højeste.  

Er pengene ikke til at købe en ny vaskemaskine eller køleskab? Men du vil gerne spare penge på sigt. Bare rolig, det er der en løsning på. Du kan nemt tage billige lån hos for eksempel KreditNU. Når du optager et lån, får du pengene ind på din konto, så snart din ansøgning er godkendt.