Skån taget med en algebehandling

Er du også misundelig på naboens flotte og pletfrie tag? Alle husene i kvarteret ser nydelige og velholdte ud, men de grønne alger på dit eget tag får dig til at krumme tæer. Her er 3 gode grunde til at give dit tag en kærlig hånd uden at du går på kompromis med miljøet.

1. Et flot tag giver en attraktiv bolig

Når du er herre i eget hus, kan det være meget vigtigt for dig at dit hus fremstår pænt og velholdt.
Det er altid en fornøjelse at bo i en ordentlig bolig, og mange husejere bruger derfor masser af tid og penge på deres hjem.

Ved boligkøb har æstetikken en afgørende betydning, og et førstehåndsindtryk kan betyde om et hus bliver solgt eller ej. Hvis husets facade er misligeholdt, forventer man det samme på den anden side af murerne. Men sådan behøver du ikke at være.

Så går du med tankerne om at sælge dit hus, eller ønsker du blot et velplejet hjem, så er det ikke kun vigtigt at vedligeholde vægge, døre og vinduer; taget bør også få en overhaling.

Selvom det kan være fristende at spare en algebehandling væk, så er forskellen på algeramte overflader og ikke-algeramte overflader ikke til at tage fejl af. Ønsker du at give dit tag eller dine fliser et nyt liv, og er du i tvivl om behandlingens egentlige effekt, så kan du se algebehandling før og efter
her.

2. Forlænger tagets levetid

Hvis man vælger at rense taget for alger, har det ikke blot en betydning for udseendet. De små grønne eller gule planter kan nemlig være skyld i store skader, som kan gøre levetiden på taget
kortere og samtidig koste dig dyrt.

De meget alvorlige risici, ved ikke at behandle for alger, kan f.eks. være frostsprængninger, at tagpladerne forskubbes samt vandgennemtrængning og utæt tag.

Hvad enten du selv vælger at kaste dig ud i en sådan behandling eller du søger hjælp hos kompetente, professionelle virksomheder, der beskæftiger sig med algebehandling, så skal du ikke
vente for længe.

I tørvejr kan dit gode gamle tag nemlig se forholdsvis pænt og rent ud, men når regnen falder bliver det mere tydeligt hvor alvorligt det er angrebet. Mange vælger først at reagere, når algerne først er blevet synlige, men da en behandling først kan ses efter adskillige måneder, så er det godt at holde øje og forebygge før det er for sent.

3. Ingen kompromisser – et miljøbevidst valg

Værner du også om naturen og ønsker at træffe miljøbevidste beslutninger i din hverdag? Du kan uden problemer kaste dig ud i en algebehandling med omtanke.

Selvom en algebehandling kræver brugen af et kemisk middel, så benytter flere og flere virksomheder sig af miljøgodkendte produkter, som er godkendt af Miljøstyrelsen.

Algemiddel bliver sprøjtet på de ramte overflader, hvorefter det aktiveres i samarbejde med vind og vejr. Det aktive stof er et naturligt forekommende stof, så rammes dine egne planter af midlet, så dør de ikke. Den høje koncentration kan misfarve eller beskadige planterne, men de forbliver i live.

Du behøver derfor ikke gå på kompromis, når dit hus skal vedligeholdes.