Sådan reklamebeskytter du din virksomhed

Men hvad betyder reklamebeskyttelse?

Når du reklamebeskytter din virksomhed betyder det, at din virksomheds registrerede oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR på Virk) ikke må anvendes af andre til uopfordrede henvendelser. Telefonsælgere må derfor ikke længere ringe dig op, og virksomheder må ikke sende mails til dig uden at du selv har givet samtykke til det først.

Ved at være reklamebeskyttet kan du reducere uopfordrede henvendelser til din virksomhed. Reklamebeskyttelsen gælder dog kun i forhold til oplysninger, der hentes i CVR-registret. Det vil sige at hvis der fremgår oplysninger om din virksomhed andre steder, såsom på nettet, er disse oplysninger ikke omfattet af reklamebeskyttelsen. De fleste virksomheder har i dag en hjemmeside med kontaktinfo, og dermed må telefonsælgere gerne ringe dig op ifølge loven, selvom du er reklamebeskytter. 

Hvad så hvis min virksomhed alligevel modtager reklamehenvendelser, når jeg er reklamebeskyttet?

Reklamebeskyttelsen er kun omfattet af de oplysninger, der er i CVR-registret og ikke oplysninger andre steder fra. Der er ofte en overgangsperiode efter, at du har tilmeldt dig reklamebeskyttelse, hvor din virksomhed vil blive kontaktet uopfordret på trods af din registrering. Det kan tage måneder før sælgernes telefonlister bliver opdateret med ændringen, og i mellemtiden er det ikke ulovligt at ringe dig op.

Årsagen til dette er, at reklamebeskyttelsen kun gælder de informationer, der videregives efter, at virksomheden er blevet reklamebeskyttet. Stopper reklamehenvendelserne dog ikke, bør du melde virksomhederne til politiet, da det er ulovligt og kan straffes med bøder til dem, der overtræder loven.

Hvordan reklamebeskytter jeg min virksomhed?

For at undgå denne overgang er det altid mest optimalt at få reklamebeskyttet sin virksomhed fra start af, når du registrerer din virksomhed. Hvis du ikke fik dette gjort, så frygt ej, du kan altid resklamebeskytte din virksomhed eller enkelte produktionsenheder (p-enheder) på et senere tidspunkt. Det gøres ved at “ændre virksomhed” via dette link på virk.dk og gøre følgende:

 1. Tryk “start”
 2. Log ind med dit NemID
 3. Godkend betingelser for brug
 4. Søg efter dit CVR-nummer
 5. Tryk på “ændre virksomhed”
 6. Klik på “Rediger” ud for virksomhedsoplysningerne, eller den ønskede p-enhed, for at redigere dine stamdata
 7. Kryds af i feltet “der ønskes reklamebeskyttelse i CVR”
 8. Vælg “ændringsdato” og fortsæt til du har modtaget en kvittering for din indberetning

Stamoplysningerne er stadig offentlige

Oplysningerne er fortsat offentligt tilgængelige i CVR på Virk, men det fremgår, at virksomheden er reklamebeskyttet. Du kan vælge at fjerne
dit telefonnummer og mailadresse
 fra virksomhedens stamdata, så de ikke bliver vist i CVR på Virk. Adressen er obligatorisk og kan ikke fjernes.

 

Før du ansøger skal du sikre dig:

 • At din virksomhed er reklamebeskyttet i CVR-registret – Du kan finde en guide til hvordan her.
 • At mærkatet er korrekt indsat på din side, inklusiv link – Mærket kan du finde her.

Som tilmeldt får du:

 • Ret til at bruge mærkatet på din side.
 • Optagelse på listen over reklamebeskyttede virksomheder.