Sådan får du givet afkald på cigaretterne en gang for alle

Fra 1995 og frem til 2015 har der i den grad været færre og færre som ryger. Flere og flere har kvittet smøgerne, hvilket selvfølgelig er et positivt udfald. Dog har vi fra 2015 og frem til 2020 desværre set en stigning som kan være bekymrende. Så hvordan får du bugt på dit rygestop en gang for alle?

E-cigaretter kan hjælpe dig godt på vej

Dét at skulle stoppe med at ryge er svært for rigtig mange. Det er det fordi det er en dårlig vane som oftest har stået på i alt for mange år. Det er derfor en udfordring at stoppe, og mange har simpelthen hverken overskuddet eller tålmodigheden til at tage kampen op, hvilket er utrolig synd. For du kan sagtens stoppe med at ryge, hvis du sætter dig for det. Men det vil tage tid og tilvænning. Det er ikke bare noget som sker fra den ene dag til den anden. Der er dog nogle hjælpemidler som du kan tage i brug, hvis du ikke ”bare” kan stoppe. Her er der tale om plastre, tyggegummi eller måske en e-cigaret. Sidstnævnte vil du måske løfte øjenbrynet lidt over, men en e-cigaret kan altså hjælpe dig med at mindske dit forbrug af smøger, men giver dig samtidig mulighed for stadigvæk at ryge noget, dog noget som er sundere for kroppen end almindelige cigaretter. Med en e-cigaret indånder du ikke tjære, men damp som kommer fra den E juice, som du kan købe ved siden af.

Det er aldrig for sent at stoppe

Det kan være du er startet med tyggegummi eller plastre, men mange vil for hurtigt savne det med at ryge noget, og derfor er en e-cigaret en mulighed. Selvfølgelig er det ikke sådan, at en e-cigaret er enormt sund for dig, men den er ikke mere skadelig end almindelige cigaretter, og hvis det blot er for en stund, så er det da helt klart værd at overveje. Måske har du kæmpet med et rygestop i flere år, og føler at det aldrig nogensinde bliver aktuelt. Men hæng på! Det skal nok lykkedes, også selvom det ikke just føles sådan altid. Det er nemlig aldrig for sent at stoppe med at ryge, og det er vigtigt at huske. Nogle har en tendens til at affeje sig tanken fordi de måske er nået op i 40’erne og har røget i over 20 år. Men man skal aldrig sige aldrig, for du kan nå det endnu. Du skal bare ville det nok og anerkende at det bliver en hård kamp, men den er ikke umulig.