Massage

Massage er sundt for både krop og sjæl, og det er en skøn gave at give både dig selv og folk, du har kært. Men for at selvforkælelsen kan være helt i top, skal du vælge en massør med en høj faglighed og en tilgang, der passer dig. Få tips og tricks til hvordan, her! 

Det er en stressende verden, vi lever i, og det mindste du kan gøre for dig selv – eller måske din kæreste eller veninde – er at investere i en massage. Massage er både afstressende, og det afspænder og afslapper musklerne. I løbet af kort tid er din krop og dit sind fornyet og forfrisket, og du kan gå ud i verden med ny energi.  

Men før du hopper op på en tilfældig massagebriks, skal du lige tænke over, hvilken type massage der er god for dig. Og du skal især sikre dig, at personalet har en høj faglighed, så der er evidens for, at massagen faktisk virker til din fordel. I værste tilfælde kan massage gøre dig mere øm og spændt, og det var jo ikke lige det, der var meningen, vel?  

Høj faglighed og certificerede massører 

Massage i behagelige omgivelser og med en rigtig dygtig massør er altså det, du vil lede efter. Hvordan finder du så det rette massagested, hvor du – bogstavelig talt – er i trygge hænder? Du skulle jo nødig havne i noget hokus-pokus, hvor du bare føler dig taget ved næsen. Vi har samlet en række punkter, du kan gå frem efter, når du leder efter den rette massør til dig: 

  • Personalet er uddannet og certificeret. 
  • De går op i efteruddannelse og tager ekstra kurser. 
  • De er bekendt med de nyeste teknikker og den nyeste viden på området. 
  • Stedet har fået gode anmeldelser, som du kan læse på deres hjemmeside. 
  • Du kan få en tilfredshedsgaranti, så du får en ny massage eller pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. 
  • Personalets filosofi og værdisæt omkring massage giver mening for dig. 

Vælg en teknik og filosofi, der giver mening 

Der er mange former for massage og ikke mindst tankesæt bag dem. Når du skal have massage, vil du sikre dig, at du kan stå inden for filosofien, så du kan give dig helt hen til udøvelsen. Gode massagesteder har videoer eller tekster, der indfører dig i deres grundlæggende tanker om massage, og det kan være en god idé at tjekke ud. 

En meget populær massageform er holistisk massage. En holistisk behandlingsteknik har fokus på mennesket som et hele. Her er der altså ikke bare fokus på at trykke på de rigtige punkter, men også at der er en rar atmosfære, og at du mentalt føler dig godt tilpas. Det kan måske være en god massageform at vælge, hvis du gerne vil sikre dig, at der bliver taget hensyn til mere end bare det fysiske aspekt af massagen. 

Massage til gravide, oliemassage eller sportsmassage? 

Omvendt kan det være rart med en mere nøgternt og konkret form for massage, hvis du ikke er så spirituelt anlagt, og du egentlig godt kan lide, at tingene bare er lige-ud-ad-landevejen. Hvis du er gravid, er der også visse former for massage, der passer dig, og hvis du er sportsudøver, kan du ligeledes få en sportmassage. Andre eksempler på forskellige slags massage, er fysiurgisk massage, oliemassage og deep tissue massage. 

Der er altså nok at vælge mellem, og noget giver sikkert mere mening for dig end andet. Så det er altså rigtig fornuftigt at tjekke massagestedets tanker om teknikker ud. Hvis du er i tvivl, også efter at have læst på hjemmesiden, kan du ringe og få rådgivning. Hvis massageklinikken ikke lige har dét, der passer til dig, kan de sikkert henvise dig til et andet sted, som passer dig bedre. 

Giv en gave, der giver velvære 

Massage er også en rigtig god gave til dem, du har kært. Det er også en dejlig og afslappende ting at gøre sammen, og I får lov til at nyde livet i rolige omgivelser. Massage er den perfekte gave til én, der trænger til et pusterum for hverdagen, og der findes næppe en mere omsorgsfuld gave end massage.  

Mange massagesteder har gavekort, som du kan købe, og du kan ofte vælge forskellige former for massage, alt efter hvem, der skal have gaven. Hvis det er din kæreste, kan I få en særlig parmassage, og hvis det er en veninde-gave, er der sikkert en anden type, der passer til jer.