Hvad kan man forvente sig af undervisningen på gymnasiet i Valby?

Gymnasierne i Valby tilbyder en bred vifte af studieretninger, og derfor kan man forvente sig meget af undervisningen. Gymnasier lægger generelt stor vægt på at give eleverne et godt fundament for deres videre uddannelse, så de er rustet til at klare sig rigtig godt på deres fremtidige studie eller i erhvervslivet. Derfor bliver der lagt stor vægt på fagligheden. Oplever man alligevel at løbe ind i faglige udfordringer, som man har brug for ekstra sparring til, er der hjælp at hente hos GoTutor. GoTutor tilbyder lektiehjælp i Valby til både folkeskoleelever og gymnasieelever, som gerne vil have 1-til-1 privatundervisning i netop det fag, der er mest udfordrende.

Er der nogen forskel på undervisningen på en folkeskole og et gymnasium?

På en folkeskole går man typisk fra 0. til 9. klasse, hvorimod på et gymnasium går man fra 1. til 3. g. Undervisningen på en folkeskole er generelt mere overskuelig end på et gymnasium, da der er færre fag og timer pr. uge. Man skal have bestået 9. klasse for at kunne blive optaget på et gymnasium. Her vil man opleve, at fagene og lektierne hurtigt bliver mere indviklede og tager længere tid at lave færdige.

Forældre i Valby: Hvad er jeres overvejelser, når jeres teenager vælger gymnasie?

Forældre i Valby har mange overvejelser, når deres barn står ved den skillevej, som valget af en ungdomsuddannelse er. De fleste forældre vil have det bedste for deres børn, og derfor er det vigtigt for dem at finde den rette skole. 

Selvom man kan have en fantastisk karriere som frisør eller tømrer, er det nogle forældre, der hellere ser, at deres børn vælger en af de gymnasielle uddannelser. Man skal dog som forældrer respektere, at de unge mennesker selv skal vælge deres vej i livet. Det betyder, at man ikke skal presse sit barn ud i et uddannelsesvalg, de ikke følger, er det helt rigtige.

Hvilke folkeskoler og gymnasier ligger i Valby?

Valby er en bydel i København, og derfor ligger der mange forskellige skoler i bydelen. Nogle af de mest kendte skoler er Valby Langgade Skole, Vigerslev Allé Skole, Enghave Plads Skole og Tingbjergskolen. Derudover ligger Skt. Annæ Gymnasium og Københavns åbne Gymnasium i Valby.

Skt. Annæ Gymnasium er et gymnasium for eleven, som gerne vil have at musik skal være en del af deres hverdag. Ud over at man skal have afsluttet folkeskolen og være erklæret uddannelsesparat, skal man derfor også kunne dokumentere, at man har beskæftiget sig med musik. Det er netop fordi, at gymnasiet har et stort fokus på musikken.