Husk at ansøge om et visum i god tid

Hvis du netop står med planlægningen for din næste rejse og turen går til Sri Lanka, så er der lige et par vigtige ting at tilføje huskelisten her.

Tjek landets krav for indrejse og ophold

Du er sikkert allerede opmærksom på at det kræver visum at rejse ind i Sri Lanka, men måske er du ikke helt sikker på hvordan processen omkring at søge visum foregår, så derfor kommer her lidt hjælp.

Når du skal rejse til andre lande, er der altid nogle regler for indrejse og ophold man skal tage stilling til. Sri Lanka er ingen undtagelse. Du kan let finde svar for de forskellige landes krav på e-visa.dk, så du er sikker på at du ikke har overset noget vigtigt.

Pas skal være gyldigt længe efter hjemrejsedatoen

Et af de væsentligste punkter i forhold til krav til at rejse ind i Sri Lanka er at dit pas ikke må udløbe før tidligst 6 måneder EFTER at du har din hjemrejsedato. Det er altså ikke nok at det bare er gyldigt mens dine rejse forløber sig, men du skal sikre dig at oveni hatten kan klare 6 måneder mere.

Kan du se at det konflikter, er det godt at du er i god tid, for så kan du nemlig nå at få fornyet dit pas. Det kan tage alt fra få dage til uger at forny et pas og det er derfor ikke noget man gider at blive presset over kort forinden rejsen.

Dernæst skal du have styr på visum som giver dig lov til at være i landet i op til 30 dage, hvis der er tale om turistvisum. Heldigvis er der ikke så mange krav til indrejsende og man er nærmeste sikker på at det nok skal gå igennem uden problemer, men sørg alligevel for ikke at stå i sidste øjeblik med at få det.