Hold produktiviteten på arbejdet

Det kan være sværere end nogensinde at få arbejdet effektivt, nu hvor arbejdet foregår hjemmefra, og man skal balancere hjemmelivet og arbejdslivet. Så hvordan får man arbejdet effektivt, når man har deadlines, men børnene løber rundt på ens kontor? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Få forventningsafstemt

Uanset om du arbejder selvstændigt eller er ansat under nogen, så er det en god idé at få forventningsafstemt i denne tid. Få klargjort med dig selv, at det i første omgang kan være okay ikke at få produceret lige så meget, som du måske ville, fordi det er en ny og ukendt situation for os alle. Specielt når man også skal holde lidt mere styr på familien.

Brug nogle teknikker

Der findes mange produktivitetsteknikker derude, nogle er klart bedre end andre. Pomodoroteknikken er en smart måde til effektivt at få løst dagens opgaver. Det er en teknik, som skal højne effektiviteten ved at man arbejder koncentreret i kort tid. Du arbejder koncentreret i 25 minutter, hvilket er ca. lige så lang tid, din hjerne kan arbejde koncentreret uden pause. Efter de 25 minutter kommer en lille pause på nogle minutter, hvorefter du kan gå videre til næste opgave på samme måde.

Det er en simpel teknik, men kan hjælpe i en tid, hvor koncentrationen kan være svær at holde.

Skab et godt arbejdsmiljø

Det er vigtigt med et godt arbejdsmiljø, hvis du skal kunne arbejde effektivt. Som vi skriver her på hjemmesiden, kan det være en god idé at tilmelde din virksomhed reklamebeskyttelse, så dit arbejde ikke bliver forstyrret af telefonsælgere. Sørg for at dine børn er beskæftiget, så de heller ikke kommer brasende ind. Husk at lufte ud, hav nogle planter i dit kontor, som kan skabe lidt liv og ro i rummet, uden at de fylder for meget.

Hav et skrivebord, som ikke er fyldt med alle for mange kaffekopper. Det kan være en god idé at skaffe flere monitors, så du nemmere kan holde styr på dit arbejde. Det kan du bl.a. få fra kensington som laver intuitive produkter af høj kvalitet, så du kan arbejde mere effektivt. Sørg for at organisér dine arbejdsmapper og redskaber ét sted, så du aldrig er tvivl om, hvor du skal finde dine ting.