Guide til at finde det perfekte parcelhus

Der er mange mennesker, der har drømmen om parcelhuset, hvor hele familien kan bo. Charmen ved parcelhuset er ofte, at det ligger tæt på byen, men i et fredelidt og roligt kvarter, hvor der er plads til, at børnene kan lege på vejen. Så hvordan finder du det rette parcelhus, der er unikt, lækkert og perfekt til dig og din situation? Læs med i denne artikel.

Hvad er et parcelhus?

Hvad er et parcelhus? Det er et ord, som mange kender og måske forbinder med parcelhuskvarterer, hvor det ene hus ligner det andet. Det behøver dog ikke være tilfældet. Et parcelhus er i bund og grund et hus, der er bygget på en grund, som er delt op i flere mindre parceller. Dette betyder, at hvert hus har sin egen have og adgang til vejen. Dermed er der god plads omkring husene, ligesom der er god plads i haven. Så hvad er et parcelhus? Ja – det er drømmeboligen for mange børnefamilier.

Find et indflytningsklart parcelhus

Det er muligt at finde indflytningsklare parcelhuse i hele landet, der står klar til nye beboere. For at finde parcelhuse, der kunne interessere dig, skal du være opmærksom på, hvad du egentlig ønsker dig at huset. Hvor mange værelser, har I brug for? Hvor stort skal køkkenet være? Og hvad skal haven byde på? Ved at kende dine egne behov og ønsker, kan du lettere indskrænke søgningen til de parcelhuse, der rent faktisk har din interesse. 

Byg et parcelhus fra bunden, og skræddersy dit eget hjem

Vil du ikke have en bolig som alle andre, men kan du godt lide idéen om parcelhuse? Så kan du overveje at bygge et parcelhus helt fra bunden. Det er naturligvis ikke dig selv, der skal stå i arbejdstøjet og mure vægge op, men du kan tegne dit drømmehjem og se det blive rejst. 

Her skal du have fat på en byggerådgiver, der kan hjælpe dig med at finde de realistiske og ideelle løsninger, både når det kommer til udarbejdelse af plantegning, valg af materiale og samarbejde med arkitekt, bygningskonstruktør, håndværkere og advokat. Det er naturligvis en lang proces, men med en god byggerådgiver kan I få styr på alle aspekter af bygningsprocessen sammen, så både håndværk, arkitektur og økonomi går efter bogen.

Ved at bygge nyt – helt fra bunden – kan du få et parcelhus, som har alt det, et parcelhus skal have – men som er helt unikt og skræddersyet til dig. 

Parcelhuset er børnefamiliens hus. Der er plads til både børn og voksne, til både by og natur – og der er flere måder, hvorpå man kan få fingrene i sit drømme-parcelhus.