Derfor bør du besøge USA når de åbner igen

Der er mange der sidder og tripper derhjemme i stuerne efter, at komme ud og rejse igen og hvis du er én af dem som bare tripper uden egentlig at have besluttet dig for hvor rejsen egentlig skal gå hen, så kan du med fordel rette blikket mod USA, for her er der lidt for en hver smag. 

USA er stor og kan rumme alle typers interesser 

USA er ikke bare storbyen New York eller stedet hvor de kendte ansigter kan dukke op på diverse gadehjørner. Her er der tale om en rejsedestination der kan behage alle, store som små, naturelskere som shopaholics. Der er nemlig ikke nogen grænse for hvad du egentlig kan opleve af diverse ting og sager her. 

Grunden til at USA er en rejsedestination for de fleste er, at det er et stort område som både klima og befolkning ikke kan være ens indenfor. Du kan støve de helt klassiske stereotyper op i lokalsamfund, opleve den vilde vesten og meget mere. Selv om at området dækker over flere tusinde kilometer og miles, så er der dog den fælles ting de har og det er at du skal have en rejsetilladelse, når du vil krydse nogen som helst grænse til USA. 

Husk dit ESTA når du skal rejse til USA 

På hjemmesiden www.esta.dk, kan du læse dig klogere på hvad en rejsetilladelse til USA indebærer. Hvis du aldrig har været i USA før, har du måske en idé om at du skal søge om et visum for at opholde dig i USA, men dette er dog ikke et krav, da Danmark er ét af de lande der er visumfrie i forhold til USA. Dette betyder dog ikke at vi kan rejse helt som vi vil, ind og ud af de forskellige stater. I stedet skal du ansøge om et ESTA. 

Det lyder problematisk at skulle ansøge om et ESTA, for hvad er det dog for noget? Et ESTA er en elektronisk rejsetilladelse. Der er nogle krav til hvem der kan ansøge om et ESTA, men det er krav som stort set alle danskere kan efterleve. Det er derfor ret simpelt for næsten alle at søge om et ESTA og der følger en masse fordele med at Danmark kan nøjes med en sådan rejsetilladelse frem for at skulle ansøge om et visum. 

Du kan let tilgå informationer online, hvor der er oplyst hvilke krav du skal kunne efterleve. Kravene handler bl.a. om at du må opholde dig i USA i op til 90 dage og at du ikke må have opholdt dig i visse lande siden 2011.  

Skulle det ske at der er et krav du ikke kan efterleve, fordi du f.eks. kan have været udstationeret fra staten til et af de lande der ikke må have haft dit ophold, så kan du dog muligvis alligevel få lov til at rejse til USA. Dette kræver dog at du får kontaktet den amerikanske ambassade som derefter vil hjælpe dig videre. 

Få den perfekte ferie med inspiration fra andre der allerede har oplevet USA 

Som skrevet er det dog de fleste der kan efterleve alle kravene og dermed kan ansøge om et ESTA. Hele ansøgningen foregår elektronisk og du kan derfor hurtigt sikre dig at din ansøgning bliver behandlet. Du kan forvente at få dit ESTA indenfor 72 timer, men mange oplever at det kun tager ganske få timer før at det hele er på plads og modtaget. 

Når du søger om dit ESTA skal du kende til dine rejsedetaljer. Det vil sige at du skal have besluttet dig for hvornår og hvor du ønsker at rejse. Hvis du ikke er helt sikker på hvor turen skal gå hen, så kan du starte med at spørge dit netværk om der er nogle der vil dele deres erfaringer og derefter søge løs på internettet. Det er dog de færreste der ingen anelse har om, hvad de gerne vil opleve i USA. 

Undgå at ferien går op i fly og jetlag 

USA er kendt for mange ting og har du børn så kan det bl.a. være en tur i Disney World, som skal blive til en oplevelse for livet og et evigt minde der kan tages med hjem fra USA. Hvis det er ren voksentur, er det nok ikke Disney World der står højest på prioriteringslisten. Heldigvis er USA kendt for de mange parker der tilgodeser enhver person og det skulle ikke være noget problem at støve det perfekte sted op. 

Da USA dækker over et kæmpe geografisk område, vil det være smart hvis du samler dine ønskede besøg indenfor nogenlunde samme område. Vil du f.eks. både se krokodiller og opleve forlystelsesparker, men stadig ikke undvære det saltede hav og de hvide strande, så kan Florida være en oplagt destination.  

Sørg gerne for at du har dage nok til rådighed. Tiden flyver når man har det sjovt og selve flyrejsen kan tage 10-12 timer i sig selv, hvorefter du nok skal påregne en smule jetlag pga. tidsforskellen, så en uge er for de fleste alt for kort tid at opleve USA på.